Līdaku makšķerēšana pavasarī - Ratter Baits
Pāriet uz saturu
VEIKALS VALDEĶU IELA 2a. Darba laiks darba dienās 10-18.
BEZMAKSAS PIEGĀDE NO 45EUR.
VEIKALS VALDEĶU IELA 2a. Darba laiks darba dienās 10-18.
BEZMAKSAS PIEGĀDE NO 45EUR.
Pike Fishing in Spring

Līdaku makšķerēšana pavasarī

Līdaku makšķerēšana pavasarī ir aizraujoša un izaicinoša nodarbe, kas piesaista makšķerniekus no visas pasaules. Ziemas ledus kūstot un laikapstākļiem sildot, līdakas kļūst aktīvākas un izsalkušas, padarot pavasari par vienu no labākajiem gada laikiem, lai noķertu šos niknos saldūdens plēsējus. Šajā rakstā mēs izpētīsim paņēmienus, vietas, rīkus, padomus un izaicinājumus, kas saistīti ar līdaku makšķerēšanu pavasarī.

Labākie paņēmieni līdaku ķeršanai pavasarī

Līdakas ir pazīstamas ar savu agresīvo barošanās uzvedību pavasarī, tāpēc tās biežāk ķeras pie ēsmas vai mānekļiem. Šeit ir daži efektīvi paņēmieni līdaku ķeršanai pavasarī:

Mešana un izvilkšana: iemetiet ēsmu vai mānekli pie nezāļu dobēm, iegremdētām konstrukcijām vai atkritumiem un ietiniet to ar neparastām kustībām, lai atdarinātu ievainotu laupījumu. Līdakas piesaista ātri kustīgie mērķi un var uzbrukt agresīvi. Mēs iesakām Strike Pro Pig Shad.

Makšķerēšana ar jerkbait: mānekļi atdarina ievainotas zivis un var izraisīt līdakas sitienu. Izmantojiet īsus, asus grūdienus, lai izveidotu reālistisku peldēšanas darbību, un pauze starp tām, lai vilinātu līdaku kost.

Makšķerēšana ar dzīvu ēsmu: izmantojiet dzīvu ēsmu, piemēram, zīdaiņus, zīdaiņus vai piesūcekņus, kas pakārti zem sviras vai uz slīdēšanas platformas. Novietojiet ēsmu pie pārsega vai vietās, kur līdaka varētu slēpties, un esiet pacietīgs.

Makšķerēšana ar beigtu ēsmu: izmantojiet beigtas ēsmas zivis, piemēram, salakas, siļķes,karūsas. Novietojiet ēsmu tuvu apakšai vai piekariet to dažādos dziļumos, lai ievilinātu Līdaku.

Makšķerēšana ar mušām: izmantojiet lielus stropus, popperus vai virsūdens mušas, lai ievilinātu līdaku uz sitienu. Izmetiet mušu pie nezālēm, akmeņiem vai cita seguma un izvelciet to ar agresīvām kustībām, lai izraisītu reakciju.

IDEĀLĀS VIETAS LĪDAKU MAVEJAI PAVASARI

Ir zināms, ka līdakas apdzīvo dažādus saldūdens biotopus, un to vēlamā atrašanās vieta var atšķirties atkarībā no gada laika un ūdens apstākļiem. Pavasarī līdakas var atrast šādās ideālās vietās:

Nezāļu dobes: Līdakas ir bēdīgi slavenas ar to, ka slēpjas nezāļu dobēs, īpaši seklās vietās, kur ūdens ir siltāks. Meklējiet iegremdētas nezāļu dobes netālu no krasta vai dziļākā ūdenī un izmetiet ēsmu vai mānekli pie malām vai kabatām.

Iegremdētas būves: līdakas bieži meklē segumu iegremdētās konstrukcijās, piemēram, kritušos kokos, akmeņos vai zemūdens veģetācijā. Šīs struktūras nodrošina slēptuves laupījumam un piedāvā Līdakai iespēju slēpties. Izmetiet ēsmu vai mānekli pie šīm struktūrām un izņemiet to ar neparastām kustībām.

Asas kantisv: ir zināms, ka līdakas patrulē kanšu malās, kur sekla ūdens satiekas ar dziļāku ūdeni. Meklējiet kanšu punktu, salu vai zemūdens būvju tuvumā un izmetiet ēsmu vai mānekli gar malām vai dažādos dziļumos, lai ievilinātu līdaku.

Ieplūdes un iztekas: līdakas piesaista siltākas ūdens un ar pārtiku bagātas vietas pie upju, strautu vai ezeru ietekām un iztekām. Izmetiet ēsmu vai mānekli šo apgabalu tuvumā un izņemiet to ar dažādu ātrumu un dziļumu, lai mērķētu uz aktīvām līdakām.

Straumes: Ir zināms, ka līdakas pulcējas apgabalos ar mērenām straumēm, jo ​​tās piegādā tām pārtiku un skābekli. Meklējiet apgabalus ar mērenām straumēm, piemēram, upju grīvas, kanālus vai šaurumus, un stratēģiski izmetiet ēsmu vai mānekli, lai izmantotu līdakas barošanās paradumus.

IETEICAMS RĪKI LĪDAKU MAKŠĶERĒSANAI PAVASARĪ

Veiksmīgai līdaku makšķerēšanai pavasarī izšķiroša nozīme ir pareizam rīkam. Šeit ir daži ieteikumi par aprīkojumu, kas jums jāņem vērā:

Kāts un spole: izmantojiet vidējas vai lielas slodzes spininga vai kastinga kātus un spoles kombināciju ar spēcīgu un izturīgu auklu, vēlams pītu auklu, jo tā nodrošina labāku jutību un izturību, lai tiktu galā ar līdakas agresīvajiem sitieniem.

Mānekļi un ēsmas: nēsājiet līdzi dažādus mānekļus un ēsmas, lai eksperimentētu ar dažādām prezentācijām un atdarinātu līdakas upuri. Daži ieteicamie mānekļi līdaku makšķerēšanai pavasarī ir jerkbaits, spinnerbaits, swimbaits un topwater mānekļi. Efektīvas ir arī dzīvās ēsmas, piemēram, zīdaiņus, zīdaiņus vai piesūcekņus.

Pavadas: izmantojiet tērauda vai fluorkarbona pavadu, lai neļautu Līdakai nokost auklu un izkļūt. Izvēlieties līderi ar vismaz 30kg testa spēku, lai tiktu galā ar līdakas asajiem zobiem.

Āķi: Izvēlieties spēcīgus un asus āķus, vēlams trīsžuburu, lai palielinātu iespēju veiksmīgi aizķert līdaku. Trīskāršus āķus parasti izmanto ar mānekļiem, savukārt riņķveida vai J veida āķus ieteicams lietot dzīvas vai mirušas ēsmas makšķerēšanai.

Iesmelšanas tīkls: izturīgs uztveramais tīkls ar lielu stīpu un garu rokturi ir būtisks lielu līdaku drošai iesmelšanai. Izvairieties no gafa lietošanas, jo tas var kaitēt zivīm un nav ieteicams noķert un atlaist.

Polarizētās saulesbrilles: Polarizētās saulesbrilles palīdz jums redzēt cauri ūdens virsmas atspīdumam, ļaujot vieglāk pamanīt līdakas, iegremdētas konstrukcijas vai nezāļu dobes.

Drošības aprīkojums: makšķerējot no laivas vai brienot, vienmēr valkājiet pareizi pieguļošu personīgo peldlīdzekli (PFD) vai glābšanas vesti. Līdzi jāņem pirmās palīdzības aptieciņa, svilpe vai signāltaure un cits nepieciešamais drošības aprīkojums ārkārtas situācijās.

PADOMI VEIKSMĪGAI ​​LĪDAKU ZVEJOŠANAI PAVASARI

Esiet pacietīgs: līdakas var būt nenotveramas, un, lai atrastu un pievilinātu, var būt nepieciešama pacietība. Esiet gatavs pavadīt kādu laiku dažādās vietās un eksperimentēt ar dažādām metodēm, līdz atrodat to, kas darbojas.

Mainiet mānekļa vadīšanas ātrumu: līdaka var būt noskaņota un var dot priekšroku dažādām prezentācijām dažādās dienās. Mainiet mānekļa vadīšanas ātrumus un dziļumus, lai izraisītu līdakas zinātkāri un vilinātu viņus iekost.

Izmantojiet pareizā izmēra ēsmu: izvēlieties ēsmu vai mānekļus, kas atbilst līdakas dabiskā upura izmēram. Pavasarī līdaka var baroties ar mazākām zivīm, tāpēc izvēlieties mazāku ēsmu vai mānekļus, kas atdarina viņu upuri.

Pievērsiet uzmanību ūdens temperatūrai: līdakas ir aukstasiņu radības, un tās ietekmē ūdens temperatūra. Pavasarim ejot, ūdens temperatūra paaugstinās, līdakas kļūst aktīvākas. Uzraugiet ūdens temperatūru un attiecīgi pielāgojiet savas metodes.

Izpētiet dažādus dziļumus: līdakas pavasarī var atrasties dažādos dziļumos atkarībā no ūdens temperatūras un apstākļiem. Eksperimentējiet ar dažādiem dziļumiem, no sekla līdz dziļam, lai atrastu aktīvo līdaku.

Rīkojieties ar līdaku uzmanīgi: līdakai ir asi zobi, un tās var būt agresīvas, kad tās tiek nozvejotas. Rīkojieties ar tiem uzmanīgi, izmantojiet iesmelšanas tīklu, lai nesavainotos gan jūs, gan zivis, un praktizējiet noķeršanu un atlaišanu, lai saglabātu līdaku populāciju.

Ievērojiet makšķerēšanas noteikumus: Vienmēr ievērojiet vietējos makšķerēšanas noteikumus, piemēram, izmēru ierobežojumus, nozvejas ierobežojumus un makšķerēšanas sezonas, lai nodrošinātu līdaku populācijas ilgtspēju un saglabāšanu.

BIEŽĀK PIEĻAUTĀS KĻŪDAS.

Nepareiza aprīkojuma izmantošana: izmantojot vieglu vai neatbilstošu aprīkojumu, var zaudēt lielu līdaku vai pārraut auklu. Noteikti izmantojiet vidējas vai lielas slodzes rīkus, tostarp spēcīgu auklu, vadu un atbilstošus āķus, lai tiktu galā ar Līdakas agresīvo raksturu.

Laika un ūdens apstākļu ignorēšana: līdaku uzvedību ietekmē laika un ūdens apstākļi. Šo faktoru ignorēšana var izraisīt sliktus makšķerēšanas panākumus. Pievērsiet uzmanību ūdens temperatūrai, vēja virzienam, mākoņu segai un citiem ar laikapstākļiem saistītiem faktoriem, lai atbilstoši pielāgotu zvejas paņēmienus.

Nepārveidojot prezentācijas: Līdaka var būt izvēlīga un var neatbildēt uz vienu un to pašu prezentāciju konsekventi. Nemainot izguves, ātrumu vai dziļumu, var samazināties jūsu izredzes gūt panākumus. Eksperimentējiet ar dažādām prezentācijām, lai izraisītu līdaku zinātkāri un ievilinātu viņus streikot.

Makšķerēšana nepareizā dziļumā: Līdakas pavasarī var atrast dažādos dziļumos, atkarībā no ūdens temperatūras un apstākļiem. Makšķerēšana nepareizā dziļumā var izraisīt iespēju neizmantot. Eksperimentējiet ar dažādiem dziļumiem, no sekla līdz dziļam, lai atrastu aktīvo līdaku.

Slikta ēsmas izvēle: nepareiza izmēra vai veida ēsmas izmantošana var izraisīt mazākus panākumus. Līdakas dažādos gadalaikos var dot priekšroku dažādiem medījumiem, tāpēc izvēlieties ēsmu vai mānekļus, kas atdarina dabiskā upura izmēru un veidu pavasarī.

Nepareiza apiešanās ar līdaku: līdakai ir asi zobi, un tās var būt agresīvas, kad tās noķertas. Nepareizi rīkojoties ar tiem, var gūt savainojumus gan jums, gan zivīm. Izmantojiet izkraušanas tīklu un rīkojieties ar līdakām uzmanīgi, izvairoties no kaitējuma zivīm un praktizējot noķeršanu un atlaišanu, lai saglabātu līdaku populāciju.

Makšķerēšanas noteikumu neievērošana: Makšķerēšanas noteikumi ir izstrādāti, lai nodrošinātu zivju populāciju ilgtspēju un saglabāšanu. Vietējo makšķerēšanas noteikumu, piemēram, izmēra ierobežojumu, nozvejas limitu un makšķerēšanas sezonu neievērošana var izraisīt juridiskas sekas un kaitējumu zivju populācijai.

SECINĀJUMS

Pavasaris ir aizraujošs laiks līdaku makšķerēšanai, jo pēc ziemas mēnešiem zivis kļūst aktīvākas. Izprotot līdaku uzvedību un dzīvotni pavasarī, izmantojot pareizos rīkus un paņēmienus un ievērojot makšķerēšanas noteikumus, jūs varat palielināt savas izredzes gūt panākumus uz ūdens. Atcerieties, ka ar līdaku jārīkojas uzmanīgi, praktizējiet noķeršanu un atlaišanu un vienmēr ievērojiet vidi un vietējos zvejas noteikumus. Priecīgu makšķerēšanu!

Biežāk uzdotie jautājumi (bieži UZDOTIE JAUTĀJUMI)

Kāds ir labākais laiks līdaku makšķerēšanai pavasarī?

Labākais laiks līdaku makšķerēšanai pavasarī ir tad, kad ūdens temperatūra sāk celties, parasti pēc ledus kušanas un zivju aktivizēšanās. Tas var atšķirties atkarībā no atrašanās vietas un laika apstākļiem.

Kādi mānekļi ir ieteicami līdaku makšķerēšanai pavasarī?

Daži ieteicamie mānekļi līdaku makšķerēšanai pavasarī ir jerkbaits, spinnerbaits, swimbaits un topwater mānekļi. Eksperimentējiet ar dažādām prezentācijām, lai ievilinātu līdaku iekost.

Kāda izmēra ēsmu izmantot līdaku makšķerēšanai pavasarī?

Pavasarī līdaka var baroties ar mazākām zivīm, tāpēc var būt efektīva mazāka ēsma vai mānekļi, kas atdarina to upuri. Izvēlieties ēsmu vai mānekļus, kas atbilst līdakas dabiskā laupījuma izmēram un veidam šajā apgabalā.

Vai pavasarī noķerto līdaku varu paturēt?

Svarīgi pārbaudīt vietējos makšķerēšanas noteikumus par līdaku nozvejas limitiem un izmēru limitiem. Dažos apgabalos, lai saglabātu līdaku populāciju, var veicināt noķert un atlaist.

Ko darīt, ja pavasarī noķeru lielu līdaku?

Ja pavasarī noķerat lielu līdaku, rīkojieties uzmanīgi, izmantojot piezemēšanās tīklu, un izvairieties no kaitējuma zivīm. Praktizējiet noķeršanu un atlaišanu, lai ļautu zivīm nārstot un veicinātu līdaku populācijas ilgtspēju

Previous article Zandartu makšķerēšana pēc nārsta - Jūnijā
Next article Vimbu makšķerēšanas padomi